Ontharen

Ongeveer 10% van de Nederlanders heeft last van overbeharing, het verschijnsel dat er op bepaalde plekken van hun lichaam meer en dikkere haren groeien dan normaal gesproken het geval is. Dit kan niet alleen praktische, maar vooral ook emotionele problemen met zich meebrengen. Oorzaken hiervan kunnen liggen in een erfelijke aanleg, maar ook in het gebruik van bepaalde medicijnen, verstoringen in de hormoonspiegel of het lijden aan een bepaalde ziekte. Veel van deze mensen beschouwen het zo’n beetje als bittere noodzaak om zich van hun overtollige haren te ontdoen.

Tegenwoordig lijkt ontharen echter een must voor bijna iedereen. Niet alleen voor mannen die van oudsher hun baard bijwerken of afscheren, maar zeker ook voor vrouwen. Meer dan negentig procent van de Nederlandse dames gaat regelmatig aan de slag met scheermes, scheerapparaat, pincet of harsstrip. De oksels, bikinilijn en benen zijn daarbij de gebieden die het vaakst worden onthaard.

Langdurige haarreductie

Het kan vele weken duren voordat een haar weer is teruggegroeid. Hoeveel tijd het precies zal kosten, hangt van diverse factoren af en verschilt onder meer per persoon en per lichaamsdeel. En het hangt uiteraard af van de methode die je gebruikt. Als je de haar met wortel en al verwijdert, zoals bijvoorbeeld bij harsen of epileren, duurt het natuurlijk langer dan als je hem boven het huidoppervlak afscheert.

harsen

Harsen

Harsen word al decennia gedaan op bijna alle delen van lichaam en gelaat.door een film laagje hars aan te brengen kun je bij het verwijderen haar én wortel eruit trekken. Je krijgt hierdoor geen stoppels en je bent 4-6 weken haren vrij. Grootste fabel is dat haren donkerder of harder….

Lees meer
Sugaring

Sugaring

Voor gevoelige delen van het lichaam of gelaat. Er word een suikerpasta gebruikt waar de haren in blijven kleven, met 1 handbeweging trek je donsharen en dikke haren met de wortel eruit. Minder belastend voor de huid doordat de haar met de groeirichting mee de huid uitgetrokken word en suiker een desinfecterende…

Lees meer

NIEUWSBRIEF INSCHRIJVING

nb-icon-001

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang tips en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!